74-460 910

Előszőr is el kell döntenünk, hogy használt vagy új kerékpát vásároljunk.

Új kerékpárt érdemes a megfelelő boltban, lehetőleg a lakóhelyünkhöz közel venni.. a Multis kerékpároktól óvva intek mindenkit, abból csak ez lesz: Szarból várat, drágán…

Mindenképp érdemes szakember segítségét kérni, átgondolni, hogy mire kell a bicikli és hozzáértőbb ismerőssel megvitatni, hogy milyen méretű kerékpár való neked és milyen célra szeretnéd.

 

Mindenképpen fontos megnézni, hogy mit veszünk, fontos a személyes átvétel. Ha csomagküldőn keresztül vásrolunk használt kerékpárt és csak akkor derülnek ki a rejtett vagy nem említett hibák, akkor futhatunk a pénzünk után. ( jobb nem kipróbálni )

Az alkatrészeket, gumikat, fogaskereket át tudjuk nézni.                                                                                                                                   Fontos ellenőrizni, hogy a stucni (amiben a kormány van), és az üléscső felazítás után szabadon elforgatható -e.
A kerekekben van-e “nyolcas”. Ha a felni sérült, akkor azt cserélni kell. A nyolcast könnyű észrevenni: a kereket meg kell pörgetni, majd a fékpofák mellett figyelni kell, állandó marad-e a távolság a felni és a fékpofa között. Gyakran összetévesztik a gumiban levő egyenetlenséget a felniben levő nyolcassal. A gyengébb minőségű gumikat sokszor már eleve gyártási hibával lehet megvásárolni. Ha az ember sima úton gurul, bármilyen, a gumiban levő egyenetlenséget érezni lehet, de átlagos felhasználásnál ez nem annyira zavaró.

A nálunk beszámított kerékpárt szervízeljük, ellenőrizzük a válltók, fékek helyes mükődését. Az éppen készelten található használt kerékpárjainkat ide kattintva tudod megnézni.